IN MEMORIAM

Louise Hoekstra
1970 - 2021

Ze was de altijd bezige spil van ons familiebedrijf Camping Pasveer, ons immer opgewekte gezicht voor de kampeerders, onze zakelijke duizendpoot die de klant vrolijk aan de telefoon te woord stond of onvermoeibaar terugmailde op elke vraag. Maar bovenal was zij de grote liefde van Robin,  lieve dochter van Minke en de geweldige zus van Ytje, Jeljer, Douwe en Pieter Hoekstra. Onze ‘bossy sister’ van Camping Pasveer.

Onze allerliefste Louise heeft op 25 november ’21 haar strijd tegen uitgezaaide borstkanker toch moeten opgeven. Daarbij heeft ze -ten voeten uit Louise- wel tot het allerlaatst zelf de regie gehouden.

Eind augustus, nog midden in het kampeerseizoen, moest ze plotseling naar het ziekenhuis en bleek het heel erg foute boel. Dat overwon ze, ze dwong nieuw perspectief af en ging de strijd weer aan, met een nieuwe chemo. Wij, Robin en familie en vrienden mochten dat samen met haar doen. Gelukkig hebben we de ruimte op Pasveer en dus werd ze hier bij ons op de boerderij verpleegd, onder leiding van ‘mem’ Minke. Vanuit bed had ze uitzicht op de camping en ze regeerde nog vastbesloten mee, voor de dagelijkse zaken en voor de toekomst.

Met visie over onze sloop- en herbouwplannen, dit najaar gestart met het oog op innovaties voor volgend jaar, dat had zij met Douwe en Jeljer immers zelf in gang gezet. In de rolstoel schoof ze gewoon aan bij de bouwvergadering, medio oktober. Helaas ging het eind oktober opnieuw mis en kwam de stroomversnelling. Begin november kwam het definitieve  besef dat de bouwplannen zonder haar door moesten gaan én dat ze al haar dierbare kampeerders ook niet meer zelf zou begroeten in het nieuwe seizoen.

Op 26 november om 10 uur luidde de klok van de kleine begraafplaats op Loënga voor onze Louise. Hier is ze op 2 december begraven, naast vader Tjeerd. Op deze regenachtige ochtend werden we overweldigd door de verhalen van vrienden en alle warmte die wij ontvingen. De zon brak door.  Daarom hebben we haar op het laatste stuk te voet kunnen brengen, vanaf háár Camping Pasveer. Haar laatste rit over de camping ging langs een erehaag van velen. Dat daar ook campinggasten bij waren die speciaal voor haar een verre reis maakten heeft op ons diepe indruk gemaakt.

In de afgelopen weken, de periode rond kerst, hebben we als familiebedrijf Camping Pasveer even tijd genomen voor rouw en bezinning. Nu, in januari van het nieuwe jaar, pakken we toch de draad weer op. Louise zou het ook zo gedaan hebben. Doorgaan. Wij voelen ons gesteund door wat ze nog steeds voor ons en voor vele anderen betekent en door wat ze ons nalaat, aan energie, drive en visie.

Wij wensen u allen een gelukkig en vooral gezond 2022!
En we ontvangen u vanaf april graag weer op Camping Pasveer, waar Louise ook nog altijd tussen ons aanwezig zal zijn.

Familie Hoekstra

Louise Hoekstra